Goede resultaten in opentoernooien

De afgelopen weken heeft Jordy zelf en samen met zijn dubbelpartner Tim Evers goede resultaten bereikt bij diverse open en Nationale Ranglijst Toernooien (NRT)

Van 11 t/m 19 juli speelde Jordy bij de Strokel in Harderwijk de kwalificatie van het NRT* toernooi en het opentoernooi in de HE4.
Het toernooi begon met zeer veel regen. Jordy was ingeloot in bij het NRT* en moest in de kwalificatie tegen de nummer 1 geplaatst. Het werd een spannende wedstrijd waarbij beiden konden winnen. Tie-breaks moesten de beslissing brengen en helaas ging de tegenstander met 6-7, 6-7 er met de winst vandoor.
In het open toernooi kwam Jordy tot de 1/4 finale. De eerste ronde was Jordy te strek oor zijn tegenstander en won met 6-2, 6-0. In de tweede ronde had Jordy moeite met de omstandigheden en verloor daardoor de eerste set met 3-6. Hierna herpakte hij zich en won de volgende sets met 6-3, 6-3. In de 1/4 finale had hij opnieuw last van de omstandigheden en verloor de wedstrijd met 4-6, 2-6.

Na Harderwijk stond Nijmegen op het programma, bijna een thuiswedstrijd. Van 25 juli tot 2 augustus speelde Jordy hier de HE4 en de HD4 samen met zijn dubbelpartner Tim Evers.
Ook tijdens dit toernooi werkten de weergoden niet mee en moest er regelmatig uitgeweken worden naar andere accommodaties.
De HE4 was met een schema van 64 zeer goed bezet. Door een bye begon Jordy in de 2e ronde. De eerste set moest Jordy in zijn spel komen en verloor de set met 4-6. In de tweede set kwam hij goed terug en zetten direct druk waardoor de set met 6-1 gewonnen werd. Bij het begin van de 3e set moest i.v.m. de regen naar binnen uitgeweken worden. Jordy zette zijn goede spel voort en won met 6-2.
In de kwartfinale moest Jordy opnieuw op gang komen. Ook dit werd een 3 setter welke met 4-6, 6-4, 7-5 gewonnen werd.
In de halve finale had zijn tegenstander al enkele wedstrijden in de benen zitten. Door direct druk te zetten ging de wedstrijd met 6-0, 6-3 naar Jordy.
Tijdens de finale partij kon Jordy niet onder de druk uitkomen van de tegenstander. Deze speelde zeer direct een won de wedstrijd met 1-6, 2-6.
In de HD4 ging Jordy voor zijn 4e titel deze zomer. In de 1e ronde starten zij goed en wonnen de wedstrijd met 6-3, 7-6. De volgende wedstrijd, de kwartfinale, speelden Tim En Jordy erg aanvallend en gaven hun tegenstanders geen kans. Met 6-1, 6-4 wonnen zij de wedstrijd. Tijdens de halve finale begon de vermoeidheid van de het spelen van veel wedstrijden op te spelen. De eerste set ging met 5-7 verloren. Hierna kwamen Tim en Jordy weer in hun ritme en speelden goed samen. Met 6-3, 6-2 was weer een finale plaats bereikt.
In de finale hadden Jordy en Tim de tegenstanders in de eerste set goed onder druk en wonnen deze met 6-3. In de tweede set gingen de tegenstanders anders spelen en hierop hadden de jongens niet direct een antwoord. Met 3-6 ging deze set verloren. Een derde set moest bepalen of de 4e titel binnen was. Tijdens deze set ging het gelijk op, maar halverwege de set wisten de tegenstanders meer druk te zetten en forceerden hierdoor foutjes bij Jordy en Tim. met 4-6 ging ook deze wedstrijd verloren.

Afgelopen week speelde Jordy in Roden de kwalificatie NRT** en in het opentoernooi de HE4.
In de 1e ronde van de kwalificatie begon Jordy goed. Door vast te houden aan zijn speelpatronen kon hij de tegenstander onder druk houden en won hiermee zijn eerste NRT wedstrijd met 6-1, 6-2. In de tweede wedstrijd startte hij goed en won met 6-3 de eerste set. Zijn tegenstander kreeg grip op Jordy’s spel en begon anders te spelen. Jordy raakte hierdoor uit zijn ritme en verloor de volgende sets met 3-6, 2-6.
In de HE4 begon Jordy in de 2e ronde. De eerste set nam hij het initiatief en won de set met 6-3. In de tweede set ging de tegenstander steeds beter spelen en ging de set met 2-6 verloren. Opnieuw moest een derde set de beslissing brengen. Hierin speelde Jordy sterk en won deze met 6-3.
In de kwartfinale zette Jordy zijn goede spel voort en won deze met 6-2, 6-4.
De halve finale was er een van terugkomen. In het begin stond Jordy met 4-1 achter. Hierna begon hij aan een inhaalrace en speelde een van zijn beste wedstrijden. De eerste set werd in een tiebreak met 7-6 gewonnen. Hierna ging hij door met sterk spelen en gaf zijn tegenstander geen kans. Lange rally’s volgden en telkens wist Jordy zijn hoofd koel te houden. Met 6-0 was de set voor hem.
De finale op zondag liet lang op zich wachten. Bij het begin van de wedstrijd nam Jordy het initiatief en wist de benodigde break te forceren. Met 6-3 ging de set naar hem. Bij het begin van de tweede set was Jordy aan de winnende hand, maar langzaam kwam zijn tegenstander langs zij. Met 3-6 was de set voor de tegenstander. Opnieuw een 3e set nodig om de beslissing te brengen. Hierin nam zijn tegenstander snel een voorsprong en vergrote de druk. Met 1-6 ging de set verloren.

De afgelopen weken heeft Jordy veel wedstrijden gespeeld en prima prestaties geleverd.