Jordy en school

In 2016 is Jordy na het afronden van zijn VMBO-T opleiding gestart op het Johan Cruyff College in Nijmegen. Dit is een MBO opleiding speciaal voor topsporters en talenten. Hier heeft hij de mogelijkheid om zijn sport optimaal te beoefenen in combinatie met school.

Hieronder een toelichting over de opzet van het Johan Cruyff College:

Op het Johan Cruyff College combineren topsporters hun sportcarrière met een mbo-opleiding. Het Johan Cruyff College biedt opleidingen op het gebied van Sport & Business en Sport & Coaching. De inhoud is gericht op de sport en de sportsector. Je leert hoe je praktische vaardigheden kunt toepassen in je toekomstige beroep. Om toegelaten te worden moet je deel uitmaken van de nationale top in jouw sport in jouw leeftijdsklasse, of je bent een sporttalent die dat niveau kan halen.

Het studieprogramma is flexibel. We houden optimaal rekening met je sportieve verplichtingen, trainingen en wedstrijden. Daarnaast kun je de opleiding tijdens trainingskampen voortzetten met behulp van bijvoorbeeld internet, intranet en e-mail.

Een voltijd studie met topsport combineren is een uitdaging. Voor een opleiding op het Johan Cruyff College heb je dezelfde eigenschappen nodig als voor je sport: talent, doorzettingsvermogen en discipline. Je moet goed plannen en goed contact onderhouden met de opleiding. Met een studiecoach van het Johan Cruyff College bekijk je hoe je je trainingen en wedstrijden het best kunt combineren met de opleiding.

Sporters onder elkaar
Je volgt onderwijs samen met andere topsporters, afkomstig uit verschillende takken van sport. Je leert zo niet alleen met -, maar ook van elkaar. Dit werkt extra motiverend, zowel in je sport als in je studie.

Versnelde opleiding voor havisten & vwo’ers
Wanneer je in het bezit bent van een havo- of vwo-diploma kun je de opleiding Medewerker Marketing en Communicatie aan het Johan Cruyff College vaak versneld volgen. Vraag naar de mogelijkheden bij het Johan Cruyff College van je keuze.

Onderdeel van een ROC
De Johan Cruyff Colleges zijn onderdeel van ROC’s (Regionale Opleidingencentra) die sport hoog in het vaandel dragen. Door (top)sporters op te leiden bieden zij een bijzondere bijdrage aan de sportsector. Het ROC biedt een garantie voor de kwaliteit van het mbo-studieniveau en -diploma. Ook vallen de opleidingen daarmee onder de landelijke regels en wetten die gelden in het mbo, bijvoorbeeld voor lesgeld en studiefinanciering.

De vijf Johan Cruyff Colleges in Nederland werken nauw samen. Mocht je verhuizen, door sport of andere omstandigheden, dan kun je een transfer maken naar een ander Johan Cruyff College.

(bron: website Johan Cruyff College)