Jordy prolongeert titel kampioen van Gelderland

Op 1e Pinksterdag heeft Jordy de finale van het DJK Gelderland JE t/m 16 gewonnen. een prima prestatie en een prolongatie van zijn titel van afgelopen jaar bij de JE t/m 14.

Bekijk hier de video van het winnend punt

Zaterdag begon Jordy met de kwartfinale nadat hij met de overige deelnemers van House of Tennis een warming up gedaan had. Jordy begon direct goed aan de wedstrijd en zette goed druk. Hierdoor maakte zijn tegenstander veel fouten en won hij de eerste set met 6-2. Het weer werd slechter en in de tweede set moest de wedstrijd onderbroken worden vanwege de regen. Jordy bleef ondanks deze onderbreking vast spelen en won de wedstrijd met 6-2, 6-4.

De zelfde dag moest de halve finale ook gespeeld worden. Gelukkig waren de buien overgedreven en kon de wedstrijd gespeeld worden. In het begin van de wedstrijd nam Jordy het initiatief In het verloop van de set kwam zijn tegenstander terug maar Jordy won de set met 6-4. In de tweede set waren zowel Jordy als zijn tegenstander gespannen en maakten allebei onnodige fouten. Toch nam Jordy een voorsprong en liet deze niet meet los en de tweede set werd gewonnen met 6-4.
Na afloop van de wedstrijd was het tijd om wat fysieke oefeningen te doen onder begeleiding van zijn conditie trainer, Maarten Te Velthuis.


Zondag was finale dag en het weer werkte mee. Ook nu weer een goede warming-up.

Jordy opende sterk en nam al snel een voorsprong en gaf deze niet meer weg. Met 6-2 was de eerste set voor hem. Ook in de tweede set leek het alsof Jordy weer snel zou uitlopen. Bij de stand 4-1 verloor hij diverse games achter elkaar en verloor de set met 4-6. Een derde set moest de beslissing brengen. Het ging gelijk op maar en bij de stand 4-3 gaf Jordy nog 1 maal alles en won de set met 6-3.