Tennis in het kort

Tennis is in basis een individuele sport. Je moet de prestatie zelf leveren. Vele uren aan training zijn nodig om je techniek te verbeteren.

Alleen bij de competitie is er sprake van een teamverband. Een onderdeel van het spelen in competitieverband is het  dubbelspel. Hierbij is het belangrijk dat je elkaar aanvoelt en aanvult. Het is niet zo dat een goede enkelspeler per definitie een goede dubbelspeler is.

Tennis is naast techniek vooral een mentale sport. Je moet in staat zijn om jezelf weer te herpakken als je er mentaal en fysiek doorheen zit. Je staat er alleen voor op de baan. Gedrag is zeer belangrijk bij tennis. Onsportief gedrag wordt niet getolereerd. Het is een snelle sport gebaseerd op techniek en doorzettingsvermogen. Partijen kunnen lang duren. Vandaar dat conditietraining een belangrijk onderdeel van de opleiding is.

Bij het tennis worden 2 systemen gehanteerd om de sterkte van spelers te bepalen; te weten het Dynamisch Speelsterkte Systeem (DSS) hiermee verdien je punten voor je rating en de Jeugdranglijsttoernooien (JRT) hiermee verdien je punten voor je ranking.
Jordy zijn hoogste ranking dit jaar is plaats 14 in de leeftijdscategorie t/m 12 jaar. Dit heeft hij bereikt door goed te presteren bij de jeugdranglijsttoernooien, Hij heeft er drie gewonnen en met zijn partner 1e en 3e geworden in de dubbel. Door deze hoge plaatsing heeft hij in 2012 aan alle hoogste jeugdranglijst toernooien deelgenomen .
Zijn speelsterkte is 5,9 in de enkel en 6,1 in de dubbel.