Winst in finale Geldersemasters HE4

Zondag 4 oktober heeft Jordy de finale van de Geldersemasters in de categorie HE4 gewonnen.

Woensdag 30 september was de eerste wedstrijd voor Jordy.
Het was zou een zeer spannende wedstrijd worden. In de eerste set ging het lang gelijk op. Lange rally’s met goed spel waarbij Jordy zijn tegenstander wist te breken en de 1e set met 7-5 won.
De 2e set was een kopie van de eerste set. Ook nu weer goed spel, alleen ditmaal ging de set met 5-7 naar de tegenstander.
De beslissende derde set begon moeilijk voor beide spelers. Service games gingen verloren, maar de spanning bleef. Bij de stand 4-3 nam Jordy een beslissende voorsprong en won de set met 6-4.

Op zaterdag stond de halve finale gepland. Jordy startte met serveren, maar had last van het spel van zijn tegenstander. In tegenstelling tot de eerste wedstrijd kwam hij moeilijk in zijn spel en werden er veel unforced errors gemaakt. De set ging met 3-6 verloren.
Bij het begin van de tweede set nam zijn tegenstander een voorsprong en brak Jordy direct. Bij de stand 1-3 kwam Jordy goed terug. Zijn tegenstander verloor de grip op de wedstrijd en Jordy won de 2e set 6-4.
In de derde set was de tegenstand gebroken en was de winst met de setstand 6-2 daar.

Zondag, de finale. Ook nu ging het in de 1e set gelijk op. Uiteindelijk won Jordy de set met 6-4.
De tweede set gaf een heel ander beeld. De tegenstander speelde sterk en Jordy had hier geen antwoord op. Met 2-6 ging de set verloren
Opnieuw moest een 3e set de beslissing brengen. Jordy herpakte zich en dwong zijn tegenstander in de verdediging waardoor deze fouten begon te maken. Met 6-2 als einduitslag was de titel Geldersemaster in de HE4 binnen.

Een prachtige afsluiting van een goed zomerseizoen.